2016. ápr 30.

Kempingezés Budapesten

írta: Linkelő
Kempingezés Budapesten

camping_jatek.JPGA kempingezés lehetősége minden évben tömegeket vonz, és várhatóan ez a 2016-os évre sem fog változni.

Ez egyaránt igaz a hazai és a külföldi kirándulni vágyókra is. Minden évben, mikor elindul a kempingező szezon tömegek indulnak el a megérdemelt kirándulásukra. A budapesti kempingek pedig mindenképpen ideálisak erre a célra.

Hiszen, ha Budapesten kempingezünk, akkor egyszerre kapjuk meg a nagyvárost annak minden látnivalójával és nyüzsgésével, és a zöld övezetet a túrázás és sátorozás hangulatával. Érthető hát, hogy miért is van akkora érdeklődés már az év elején is a budapesti kempinghelyek után.

Szerencsére több kiváló kemping is található Budapesten és környékén, így ha időben foglalunk, minden bizonnyal helyet is könnyedén fogunk kapni. Ezek közül találhatunk olyanokat, amelyek sátorozási lehetőségeket kínálnak, mások lehetőséget adnak, hogy lakókocsinkkal tudjunk helyet találni magunknak, de olyanok is akadnak, amelyek maguk kínálják föl a lakókocsi vagy a sátor használatának a lehetőségét, vagy éppen helyes kis házikókban tudnak minket elszállásolni.

Természetesen kemping és kemping között is hatalmas különbségek lehetnek. Ezekre jó, ha odafigyelünk a kiválasztás során. Hiszen vannak helyek, ahol adott a konyha, fürdőszoba, mosdó, mosógép, és ezek használata is benne van az árban, azonban egyes kempingeknél nincs elérhető meleg víz sem. Ettől persze nem lesz egyik jobb vagy rosszabb, egyszerűen csak oda kell figyelni arra, hogy mi magunk milyen igényeket támasztunk a kempingünkkel szemben.

camping-2013-03.jpgEgyes kempingekben a természet közeli, családias légkör, a vendég központú kiszolgálás a legfontosabb, mint a Camping Ave Natura varázslatos fái között.

Más kemping igyekszik az ügyfelek egyéb igényeit is kielégíteni. Így van ez például a Zugligeti ”Niche” Camping esetében is, ahol még ingyenes reggelivel is kedveskednek a vendégeknek. Persze ezen felül a kemping éttermében bármikor ehet a kempingező egy-két finom falatot. A meleg víz és az áramellátás is biztosított. A zuhanyzóban pedig még a mozgássérültek számára is van kialakított hely.

Hasonló a helyzet a Bikercampben is, ahol a gyönyörű környezet mellett úgyszintén számos szolgáltatás érhető el az itt kempingezők számára. A vendégek fedett asztalok és padok alatt fogyaszthatják el az ételüket. Ezen felül pedig teljesen felszerelt konyha várja a kempingezőket, valamint mosógép, mosdó, meleg vizes zuhany és ingyenes internet is elérhető a vendégek számára.

Ezekkel szemben például a Római Camping előnyei abban rejlenek, hogy igencsak jól megközelíthető, és a közelében több élelmiszerüzlet és bevásárlóközpont is található. De a belváros és számos szabadtári szórakozóhely is néhány perc alatt elérhető. Ebbe a kempingbe akár bejelentkezés nélkül is betérhetünk, hiszen 1500 sátras és lakókocsis vendéget tudnak fogadni a nap 24 órájában.

Az Aréna Kemping szintén igyekszik a vendégek minden igényét kielégíteni. Így az alapárhoz jár az áram és a hideg és meleg víz használata. Valamint az itt megszállók részére számítógépet és internet hozzáférést is biztosítanak. A város nevezetességei, látványosságai pedig innen is könnyűszerrel megközelíthetőek.

A Haller Campingben szintén mindent megkaphatunk, amire vágyunk. Itt is adott a mosógép, hideg-meleg víz, Wi-fi és az áram használata, de ezen felül akár még hajszárítót is kérhetünk az ott tartózkodásunk alatt. A város persze innen is jól megközelíthető, de a kemping azoknak is kedvez, akik inkább egy aktív, természet közeli üdülésre vágynának, hiszen számos saját programot is kínálnak a vendégeik számára.

Láthatjuk tehát, hogy tényleg bőven van miből válogatnunk, ha teljes körű szolgáltatást nyújtó kempingre vágynánk Budapesten. Ráadásul egy ilyen kemping a gyerekek számára is csupa öröm, izgalom és élmény. Természetesen számos más helyet is találhatunk Budapesten és környékén, ahol maradéktalanul jól érezhetjük magunkat, így nem árt valóban körbenézni és –érdeklődni, mielőtt végleg letesszük a voksunkat az egyik mellett.parlament.jpg

Szólj hozzá

kemping kemping Budapest