2016. már 18.

2016-ban is kedveltek a budapesti kempingek

írta: Linkelő
2016-ban is kedveltek a budapesti kempingek

A kemping 2016-ban sem fog kimenni a divatból!

camping-ave-natura-budapest-9_1.JPGA kempingezésről talán sokaknak a kevés pénzből megvalósítható kirándulás jut az eszébe.

Ezért egyesek akár kényelmetlennek vagy kellemetlennek tarthatják a kikapcsolódás ezen a formáját. Azonban ez távolról sincs így, a kempingezés ugyanis Nyugat-Európában több évtizedes múltra tekint vissza, ráadásul az egyébként abszolút jóléti államok lakói is gyakran és örömmel járnak sátorozni. A német turisták közül például sokan előszeretettel járnak Budapestre kempingezni a jó idő beálltával és az is sűrűn előfordul, hogy a látogatók az egész nyarat itt töltik a sátraikban.

Ha jobban belegondolunk, annyira azért nem is meglepő, hogy ez az életforma sokak számára szimpatikus lehet, hiszem az ilyen táborozás közelebb hozz minket a természethez és egymáshoz is. Végre kiszabadulhatunk a hétköznapok szürkeségéből, megszabadulhatunk az örökös stressztől és a folytonos nyomástól és egyszerűen élvezhetjük a friss levegőt és a szemet gyönyörködtető tájat. Bár bizonyára nagy a kísértés, hogy ilyenkor is magunkkal vigyük a laptopunkat, tabletünket, vagy egyéb, más kütyüt, a legjobb mégis az lenne, ha ezeket legalább néhány nap erejéig otthon hagynánk és figyelmünket inkább a minket körülvevő szépségre fordítanánk. A telefon sajnos már olyan szinten hozzánk nőtt, hogy annak otthon hagyását úgyis teljesen felesleges javasolni, a legtöbbünk ugyanis kénytelen belátni, hogy nem, vagy csak elképesztően nehezen bírna, ki mondjuk egy hetet a telefonja nélkül.

A kempingezés élménye mostanra már egy teljesen új szintre emelkedett.

camping-ave-natura-budapest-6_1.JPGKétségtelen, hogy az elképesztően nehéz, de ugyanakkor apró sátrak nem voltak különösebben előnyösek, hiszen nemcsak az úti célhoz vezető út tűnt elviselhetetlenül hosszúnak, hanem az áttartózkodás is szinte végtelennek tűnt a szűkös sátrakban, ahol a család tagjai egymás hegyén-hátán aludtak. Ha párunkkal édes kettesben vágunk neki a túrázásnak, akkor elég, ha egy kétszemélyes kis sátrat vásárolunk, ezek legfeljebb három és fél kg-ot nyomnak, így magát az utazást nem nehezíti meg, még akkor sem, ha az út nagy részét gyalog tesszük meg.

Napjainkban már olyan sátor is kapható, amely több hálófülkével, valamint egy előtérrel is rendelkezik, ezeknek esetenként igencsak borsos tud lenni az áruk, ebből is látszik, hogy a közhiedelemmel ellentétben a kempingezés mégsem olcsó mulatság. Ami viszont nagyon fontos, hogy bármilyen méretű sátrat választunk a romantikus hétvége vagy a családi kiruccanás céljából, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy az vízhatlan legyen.

Erre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni abban az esetben, ha nemcsak egy éjszakát akarunk a szabadban tölteni, hanem egy hétvégét, egy egész hetet, vagy akár ennél is jóval több időt. A meteorológiai előrejelzések nem mindig pontosak, így hiába terveztük a kirándulás időpontját olyan napokra, amikorra jó időt jósoltak a szakemberek, ettől függetlenül bizony megtörténhet, hogy szakadó esőben is részünk lesz a kirándulás során. Az ilyen helyzetekre nyújtanak kiváló megoldást a vízhatlan sátorok.

Budapest különösen népszerűnek számít a hazai és a külföldi kempingezők szemében, ami részben annak is köszönhető, hogy a fővárosban akadnak olyan, külön kempingezésre kialakított területek, ahová az emberek az év bármely szakában ellátogathatnak, anélkül, hogy érkezésüket előre jeleznék mondjuk egy helyfoglalással.

Ezek a térségek úgy vannak kialakítva, hogy a kirándulni vágyók azért a kikapcsolódás napjaiban se legyenek túlságosan távol a civilizációtól és az élelemtől. A kempingezés éppen ezért 2016-ban sem fog kimenni a divatból, ráadásul Budapest éppen ideális helyszínnek minősül, a kirándulók ugyanis itt tartózkodásuk alatt megtekinthetik a város számos nevezetességét is, így garantáltan nem fognak unatkozni.

Szólj hozzá

sátor kemping Budapest