2015. ápr 08.

3 tipp a kényelmes kempingezéshez

írta: Linkelő
3 tipp a kényelmes kempingezéshez

Kemping tippek újra

kemping.jpgAmikor már egész nap kellemes az idő a szabadban tartózkodáshoz, egyre többen elgondolkodunk azon, hogy néhány napra magunk mögött hagyjuk a hétköznapi rohanást, és átadjuk magunkat a természet közelsége által biztosított élményeknek.

Erre minden lehetőségünk adott is hazánkban, hiszen páratlan természeti értékek, gazdag növény-, és állatvilág, számos látnivaló, strand és fürdőhely várja a kikapcsolódni vágyókat. Utazásszervezés alkalmával több kérdés is felmerül, s ha már megvan az időpont, előbb vagy utóbb, de választanunk kell a szálláshelyek kínálatából is.

Míg a wellness szállodák gyakran megfizethetetlenek a többgyerekes családok vagy fiatalok számára, addig a kempingek szinte korosztálytól függetlenül kényelmes, mégis elérhető árkategóriába tartozó megoldást kínálnak. Annak érdekében azonban, hogy a kempingezés ne váljon rémálommá, érdemes néhány hasznos tanácsot szem előtt tartani már az utazás megkezdése előtt.

Lássuk, mire ügyeljen fokozottan, ha kempingezni indul!

  1. Nélkülözhetetlen eszközök

kemping-felszereles.jpgBár a kempingek egy része kifejezetten jól felszerelt, de kevés bosszantóbb dolog akad, mintha nincsenek kéznél a mindennapokban használatos eszközök. Továbbá sokak számára kényelmesebb és otthonosabb a saját evőeszköz, bögre használata. Érdemes a csomagba néhány nélkülözhetetlen eszközt is beletenni, így a gyufa, a zseblámpa, a konzervnyitó vagy a szúnyogriasztó spray jó szolgálatot tehetnek. Célszerű a nagy kiszerelésű WC papírok helyett nedves törlőkendőt választani, amely higiénikusabb, és hasznosnak bizonyul például az asztal letörlésekor is, nem utolsó sorban pedig jóval kisebb helyet foglal, mint a hagyományos toalett papír.

  1. Tartsuk be a szabályokat!

Elsősorban a sátras kempingekre igaz az, hogy a szabályokat ajánlott szigorúan venni. A mosogatáshoz, szeméttároláshoz ajánlott a kifejezetten erre a célra kialakított helyeket igénybe venni, és a tűzgyújtással is célszerű óvatosan bánni. A környezet megkímélése alapvető normának számít, erre saját, és kempingező társaink érdekében is javasolt ügyelni.

  1. Tervezze meg, mit szeretne főzni!

camping-grill.jpgA pirítás igazán hangulatos esti program, de a napközbeni étkezéseket bizonyára egyszerűbben kívánja megoldani. Ha éppen nem valamelyik vendéglátóegységben étkezik, akkor hasznos, ha kéznél vannak a szükséges alapanyagok egy gyors ebéd összedobásához. A kemping-gázfőző remek választásnak bizonyul, de a lakókocsis kempingekben ennél jóval kényelmesebb lehetőségek is rendelkezésre állnak. Ma már elérhető áron beszerezhetünk speciális mini grilleket is, amelyekkel egészséges falatokat varázsolhatunk az asztalra valóban percek alatt.

Kempingezés előtt érdemes körülnéznie a hazai kemping kínálatban, így biztosan sikerülhet azt a helyet megtalálnia, amely ár és a szolgáltatások színvonala alapján is maximálisan elnyeri tetszését.

Szólj hozzá

kemping kemping felszerelés