2015. ápr 07.

Lehet a kempingezés olcsó és kényelmes?

írta: Linkelő
Lehet a kempingezés olcsó és kényelmes?

A jó kemping lehet olcsó is?

blog(1).pngA tavaszi időszak kezdetével egyre többen döntenek úgy, hogy a hétvégéken otthonuktól távol töltik, amint pedig beköszönt a strandszezon, a tóparti szálláshelyek is megtelnek. De mégis melyik szálloda, apartman mellett érdemes letenni a voksot? Melyik szolgáltató biztosítja elérhető áron azt a minőséget, amely szükséges a kényelmes pihenéshez? Először is azt kell eldöntenie, hogy valamelyik wellness szállodában szeretne hódolni az élményfürdőzésnek, vagy az ennél jóval alacsonyabb áron elérhető kempingezés is megfelelő az Ön számára.

Míg évtizedekkel ezelőtt a kemping szó hallatán legtöbbeknek a komfort nélküli, kényelmetlen szálláshelyek jutottak eszükbe, addig mára a vizesblokkok és a saját stég minden kényelmével várnak bennünket a kempingek az ország számos területén. Kifejezetten kedveltek azok, amelyek fürdőhelyek, strandok közelében vannak, sok esetben pedig a kemping vendégei kedvezményes áron igénybe is vehetik a kínálkozó fürdőzési lehetőséget. Elsősorban a Balaton partján találhatóak meg olyan kempingek, amelyek saját stéggel, partszakasszal szolgálják a vendégek kényelmét, így a környéken egyébként megszokott zsúfoltságtól távol élvezhetik a fürdőzés és a tó nyújtotta élményeket.

campin-2013-07.jpg

Abban az esetben, ha a sátrazás nem felel meg elképzeléseinek, és ennél kicsit nagyobb kényelemre van szüksége, a lakókocsis kempingek ajánlottak, ahol mind a főzési, mind az éjszakai nyugalom lehetősége kiválóan alkalmas még a gyermekekkel érkezők számára is. Apropó gyerkőcök! A családdal utazók számára javasoltak olyan szabadidős eszközök bepakolása is, amelyekkel elüthetik majd az időt a kicsik esténként. Míg mindennapjainkban az internet, vagy a különféle számítógépes játékok töltik be ezt a szerepet, addig kempingezés alkalmával érdemes a gyerekeket is kiszakítani a megszokásokból. A kártya, a társasjáték, vagy egy tollas szett remek kikapcsolódást biztosítanak kicsik és nagyok számára.

sator.jpg

Szálláskeresés alkalmával legtöbben az árak alapján választanak. Az elmúlt években az is döntő szempont lett, hogy az adott helyen elfogadják-e a Széchenyi Pihenőkártyát fizetésre. Manapság gombamód szaporodik azon kempingek száma is, ahol a plasztikkártya szállás alszámlájáról finanszírozhatjuk a kempingezést. Ne feledje, ha kihasználja a Pihenőkártya kínálta lehetőségeket, több maradhat a zsebében más célokra, éppen ezért célszerű mindig tisztában lennie azzal, mekkora összeg áll még rendelkezésére a kártyán. Természetesen akkor sem kell túl mélyen a pénztárcájába nyúlnia, ha nem rendelkezik a cafeteria elemként kapható kártyával, hiszen a kempingezés lényege éppen az, hogy elérhető áron kínál szállást hazánk idegenforgalmilag frekventált övezeteiben is.

Szólj hozzá

kemping camping