2015. ápr 01.

Kempingezés: csomagoljunk okosan!

írta: Linkelő
Kempingezés: csomagoljunk okosan!

Mire lesz szükségünk a kempingezés alatt?

Kempingezni indul a család, és szeretné, ha minden zökkenőmentesen menne az indulástól a hazaérkezés pillanatáig?

camping_campers.JPGA tapasztalatok azt mutatják, hogy a kempingek közötti körültekintő választás legalább olyan fontos szerepet játszik ebben, mint a csomagolás. Míg egy wellness szállodában ritkán akadnak világítással, tisztálkodással kapcsolatos problémák, addig kempingezés alkalmával már az is gondot okozhat, hogy éjszaka megfelelő világítás legyen a sátor környékén.

Természetesen, ha színvonalas, az infrastruktúrára és a kényelemre is hangsúlyt helyező szálláshely mellett dönt, akkor hasonló gondokkal nem kell szembesülnie. Mivel azonban a kempingezés egész másról szól, mint az, ha egy szállodában szállnánk meg, így a csomagolás terén is érdemes más szempontokat figyelembe venni.

Mire gondolunk pontosan?

Még a lakókocsis kempingek esetében is ajánlott az éjszakai nyugalomhoz, a higiénia biztosításához, vagy a főzéshez nélkülözhetetlen eszközökre gondolnunk. Sok szolgáltató rendelkezésre bocsátja azokat a felszereléseket, amelyek szükségesek a mindennapi kényelemhez, de egy zseblámpa, egy csomag nedves törlőkendő, vagy egy mini-gáztűzhely biztosan jól jön, főleg hosszabb idejű tartózkodás esetében.

camping_kerekpar.JPG

Bár nem célszerű hatalmas csomag ételekkel megérkezni a helyszínre, de mindenképpen gondoljunk arra, hogy naponta legalább ötszöri étkezést kell biztosítani a családnak, hiszen nem mindig engedhetjük majd meg magunknak az éttermek és büfék kínálta lehetőségeket. Ha a szállás kapcsán már kompromisszumot kötöttünk, akkor ne az étkezésre költsünk tetemes összegeket! Nem romlandó, száraz ételeket nyugodtan vihetünk magunkkal, még így is biztosan lesz, amit napi rendszerességgel kell majd beszereznünk. Érdemes gondolni arra is, hogy a kempingek környékén üzemelő boltok gyakran csillagászati áron kínálják az élelmiszereket.

camping_2013-04.JPG

Mindegy, hogy egy hosszú hétvégére utazunk el, vagy egy-két hetet töltünk a kempingben, a több váltás ruházat nem hiányozhat a csomagból. Mivel a kempingezés mellett már jó időjárási körülmények között szoktunk dönteni, ezért nyugodtan kimoshatjuk a használt ruhaneműket, azok valószínűleg pár óra múltán megszáradnak majd.

Kempingezés előtt hajlamosak vagyunk túl sok holmit összecsomagolni, hogy biztosan minden eshetőségre felkészüljünk.

Mivel az autó kínálta lehetőségek végesek a pakolás terén, ezért hasznos lehet, ha felszereljük a tetőboxot, hiszen ezzel sok szabad helyhez jutunk. Különösen ajánlott ez akkor, ha mini gáztűzhelyt, kemping széket, horgászbotot, és hasonló felszereléseket is magunkkal kívánunk vinni. Ha a környéket szívesen felfedeznénk kerékpárral, már ehhez is biztonságos és olcsó eszközöket szerezhetünk be, hogy saját járgányunkat is magunkkal tudjuk vinni a kempingbe.

open6.jpg

 

Szólj hozzá

camping