2015. már 27.

5 érv a kempingezés mellett

írta: Linkelő
5 érv a kempingezés mellett

Miért jó kempingezni?

A tavaszi hónapok beköszöntével egyre többen kezdik tervezgetni a nyaralást, vagy egy hosszú hétvége erejéig tartó kikapcsolódást.

campin-2013-09.jpgHazánk számos lehetőséget kínál mind a fürdőzés, a túrázás, a kirándulás, mind a városnézés és a gasztro turizmus kedvelőinek is.

A választás nem mindig egyszerű, hiszen a tavasztól őszig terjedő időszakban minden frekventált idegenforgalmi régióban igyekeznek a szolgáltatók és szakemberek olyan programajánlatot összeállítani, mely garantáltan csábítóan hat majd az utazni vágyókra.

Bár a Széchenyi Pihenőkártya sokak számára teszi lehetővé a hosszabb távú pihenést, de azok is megtalálhatják a számukra ideális lehetőséget, akik nem élvezhetik a plasztikkártya előnyeit. Nézzük most, miért érdemes az egyik sokak által kedvelt lehetőség, a kempingezés mellett letenni a voksot!

  1. Elérhető árak

Legtöbben azért választják a kempingek kínálta lehetőségeket, mert a wellness szállodákhoz és apartmanokhoz képest jóval olcsóbban megoldható ilyen módon a szállás. Kifejezetten azok választják szívesen a kempingeket, akik egyébként is a strandon, vagy kirándulással töltenék a nap nagy részét, és gyakorlatilag csak egy olyan helyre van szükségük, ahol kipihenhetik a nap fáradalmait.

  1. Kényelem egyszerű körülmények között

A kempingezés ma már nem jelent egyet azzal, hogy le kellene mondani az alapvető higiéniáról, valamint a kényelmes pihenésről. Többféle igényesen kialakított kemping közül választhatunk, melyek az ország minden régiójában megtalálhatóak. A vizesblokkok, a bizonyos esetekben légkondicionált szálláshelyek, a biztonságos parkolók és az igényesen gondozott környezet garantálja, hogy semmiben se szenvedjünk hiányt, ha a kempingezés mellett döntünk.

camping_lakoauto.JPG

  1. Saját strand, stég

Nem ritka, hogy a kempinghez saját partszakasz, stég tartozik, és a szolgáltató csónakkölcsönzéssel és egyéb vízi sportolási lehetőségekkel is áll biztosítja a tökéletes kikapcsolódást a vendégek részére. A tópartokon kialakított kempingek a fürdőzési lehetőségeket illetően is gyermekbarát jellegűek, s ez nem csak az étkezés, de a lassan mélyülő vízpart terén is megmutatkozik.

  1. Többféle étkezési lehetőség

A kempingezők gyakran választják az esti sütögetést, grillezést ezek hangulatossága miatt, de ha a kirándulásból, strandolásból fáradtan visszaérnek, sok helyen lehetőség van a helyi vendéglátóegységek szolgáltatásainak igénybevételére is.

campin-2013-07.jpg

  1. Vissza a természethez

Napjainkban, amikor egész nap rohanunk, telefonálunk és elképzelni sem tudjuk életünket gyorséttermek és internet nélkül, kifejezetten ajánlott az olyan pihenési forma választása, amikor mindezeket magunk mögött hagyva, gyakorlatilag együtt élünk a természettel. A kempingezés még annak kényelmes, lakókocsis változatát választva is alkalmas arra, hogy valóban feltöltődjünk új energiákkal. A táblagépet és a telefont, ha van rá mód, inkább rejtse a kempingezés idejére a táska mélyére, és foglalkozzon egészen más jellegű dolgokkal- legalább erre a kis időre!

campin-2013-11.jpg

Szólj hozzá

pihenés camping